Günümüzde hızla gelişme gösteren akıllı telefon piyasasında, Nokia yerini iphone ve samsung gibi devlere kaptırmış olsa da pazardaki yerini kaybetmek istemiyor. Bunun için de her geçen gün yeni bir telefonla karşımıza çıkıyor.
Nokia’nın 2013 yılı Temmuz ayında duyurduğu Windows Phone işletim sistemli Lumia 1020 11 Ekim 2013 tarihinden itibaren raflardaki yerini aldı. Peki bu lumia 1020 nasıl bir telefon ? hemen sizler için inceleyelim.
Öncelikle şunu belirtmek lazım ki 41 megapiksel Carl Zeiss optikli kamerasıyla rakiplerine oranla kamera açısından büyük bir fark atan lumia 1020, PureView teknolojisi ile bizlere müthiş bir kamera deneyimi sunuyor. Hal böyle olunca da aklımıza şu soru geliyor. ‘Peki bu 41 megapiksellik kamera ile profesyonel çekim yapabilirmiyiz ?’ Evet yapabiliriz. Kamera açısından rakiplerine şans tanımayan lumia 1020’nin Nokia Pro Cam uygulaması sayesinde profesyonel çekimlere de imkan tanıyor.
Fotoğraf çekimlerinde 3x, video çekimlerinde ise 6x yakınlaştırma yapabilen lumia 1020 aynı zamanda bu işi görüntüyü bozmadan gerçekleştirebiliyor. Lumia 1020’nin Xenon ve LED flaş desteğiyle güçlendirilmiş kamerası, düşük ışıklı ortamlarda da gerekli ışık seviyesini kendisi ayarlayabiliyor.
Tasarım olarak Lumia 920’ye benzer bir tasarımla karşımıza çıkan lumia 1020, polikarbonat malzemeden üretilmiş. Ekran boyutu olarak 4.5 inç’lik bir ekrana sahip olan lumia 1020 aynı zamanda 334 PPI piksel yoğunluğunda PureMotion HD+ ClearBlack teknolojili AMOLED bir ekrana sahip. Peki böyle bir ekranın koruyucusu yok mu ? hemen cevaplayalım. Tabi ki de var. Corning Gorilla Glass 3 ile korunan ekran çizilmelere kırılmalara karşı oldukça dayanıklı.
Micro SD kart desteğinin bulunmadığı Lumia 1020’nin hafızasını bellek kartı ile arttırmak maalesef mümkün değil. Fakat bunu düşünen Nokia telefonu 32 GB depolama alanıyla birlikte piyasaya sürüyor ve bence bu kullanıcısına göre yeterli veya değil diyebileceğimiz bir bellek olarak karşımıza çıkıyor.
Batarya olarak; gövde içinde, çıkarılamayan 2000 mAH bir pile sahip olan lumia 1020 neredeyse bir günü zor tamamlayacak cinsten. Eğer telefonunuzu yoğun olarak kullanan biriyseniz, oyunlarla uygulamalarla bolca vakit geçirmekten çekinmezseniz gün içinde şarjınızı çabuk bitmesine şaşırmamalısınız. Fakat ben telefonu az ve gerektiği zaman kullanırım diyorsanız geceleri yattığınız yerde bir priz bulunsa iyi olur
www.cepklinik.com