Android’i Hızlandırmanın En İyi Yolu

1844

Mobil iletişim sektörü takdire şayan göz kamaştıran bir hızla her geçen gün biraz daha ileri giderek gelişmeye devam ediyor. Mobil ekosistemin en büyük oyuncusu ise Google tarafından geliştirilen ve açık kaynak kodlu olarak nitelendirilen Android işletim sistemi.

Android diğer işletim sistemlerinin aksine açık kaynak kodlu olmasından dolayı uygulamaları kullanırken çok fazla sistem alanı kullanıyor. Hatta bu noktada Android’in diğer tüm işletim sistemlerinden daha savurgan davrandığı söylenebilir, iOS ve Microsoft Windows Phone işletim sistemleri Android’e kıyasla daha az sistem alanına ihtiyaç duyan işletim sistemleri.

Bu yazımızda siz değerli Android kullanıcıları ve potansiyel Android kullanıcıları için Android işletim sistemine sahip cihazlarınızı hızlandırmanın en temel yollarını anlatacağız.

1. İşletim sisteminizi güncelleyin

Android işletim sistemini daha hızlı ve etkin kullanabilmenin ilk adımı sisteminizi güncel tutmakla mümkün olabilir. Android işletim sistemini güncel tutmak sistem alanındaki veri kullanımını azaltacağı gibi aynı zamanda işlem başına hızı da doğru orantılı olarak arttıracaktır. Android işletim sisteminini güncellemek için “ayarlar” bölümünde yer alan “hakkında” başlığını seçerek yeni gelen menüde “sistem güncellemesi” alanını seçmeniz gerekmektedir. Sisteminizin güncelliğini buradan kontrol etmeniz mümkündür.

Sistem güncelleştirmesini yaparken bu işlemi wi-fi ağı üzerinden yapmanızı tavsiye ederiz. Bu tür sistem güncelleştirme işlemleri çok fazla veri indirme işlemi gerektirdiğinden internet paketiniz için bu hoş olmayacktır.

2. Kullanılmayan Uygulamalarını Kaldırma

Android işletim sistemine sahip olan cihazların beraberinde getirdiği en büyük dezavantajlardan birisi de cihazlar üzerinde yüklü gelen üreticiler tarafından yerleştirilmiş uygulamalar. Bu uygulamaları çoğu zaman kullanmıyoruz bile ama kaldıramıyoruz. Ancak bu durumu kullanıcı lehine çevirmek elbette mümkün, kullanılmayan uygulamaların çalışması durdurulabilir. Bu sayede sistem gereksinimi içerisindeki gereksiz uygulamalardan da kurtulmuş olunur.

Gereksiz uygulamaların çalışmasını durdurmak için “ayarlar” bölümündeki “uygulamalar” seçeneğini seçerek burada yer alan “çalışanlar” sekmesi içerisinde bulunan kullanmadığımız uygulamaları off duruma getirmek münkün.

3. Widget Ve Hareketli Duvar Kağıdını Durdurma

Ekranınızda yer alan widget ve animasyonlu duvar kağıtları işletim sistemini yavaşlatacağı gibi aynı zamanda cihazın pil ömrünü de azaltır.

Widgetler anlık güncellemeler yapabildiği için daha fazla sistem gereksinimi duyar bu da direkt olarak sistem alanından extra alanın bu uygulamalar için kullanılması demektir ki sonuç olarak cihazınız çok ağır şekilde çalışır.

4. Kullanılmayan Uygulamaları Silin

Android işletim sistemi içerisinde yüklü olan her bir program için büyük miktarda veri depolama işlemi gerçekleştirilir. Bu kullanılmayan ama sistem içerisinde yer almaya devam eden uygulamalar veri okuma -yazma hızını büyük ölçüde ekarte ederek cihazın ısınmasına ve daha fazla enerji tüketimine neden olur. Bu nedenle sıklıkla kullanılmayan uygulamaları düzenli olarak kaldırmanız tavsiye edilir. Android işletim sistemi ile yönetilen cihazınızda kullanılmayan uygulamalardan “ayarlar” bölümü içerisindeki “uygulamalar” sekmesi aracılığı ile kontrol edebilirsiniz.

5. Cihazınıza Özel Uygulamaları Tercih Edin

Mobil ekosistemdeki en büyük kullanıcı penatrasyonuna sahip işletim sistemi için milyonlarca uygulama bulunyor mobil storlarda. Burada en önemli nokta cihazınız için önerilen ve uyumlu uygulamaları tavsiye etmeniz gerekiyor. Aksi durumlarda onaylanmamış ya da uyumlu olmayan uygulamalar çok falza sistem alanı tüketir ki bu istenen bir durum değildir.

Android açık kaynaklı bir kodla geliştirilen işletim sistemi ancak maksimum seviyede verim alarak kullanabilmek tamamen kullanıcıya özel tercihlerde saklı.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments