LG V30 Teknik Özellikleri
LG yeni amiral gemisi modeli ile piyasaya oldukça iddaalı bir giriş yapmışa benziyor. Hele ki önceki amiral gemisi olan G6’ya göre oldukça çok yeniliğe sahip. Bunlardan biri de LG’nin ilk defa Snapdragon 835 işlemciye geçiş yapmış olmasıdır.Gerek tasarım bakımından olsun gerek diğer özellikler bakımından, piyasaya oldukça iddaalı çıkacak bir model ile karşı karşıyayız. Her ne kadar önceki versiyonu olan G6’ya göre özellikleri bakımından artışlar görünüyor olsa da her modelde olduğu gibi bazı bariz özelliklerin kendini gösterdiğini ve bazı özelliklerin ise sınırlı kaldığını görmek mümkün. Kullanıcıların telefon alımında hangi özelliklere dikkat ettikleri önemli. LG V30, var olan özellikleri ile kaliteyi sunacak.
Tasarım ve Boyutlar
Tasarım hatlarına baktığımız zaman hem görünüşü ile hem de elle tutulur yanı ile oldukça iyi bir modern telefon olduğunu görebiliriz. Telefon genel bazda boyu 151.7 mm, eni 75.4 mm ve kalınlığı da 7.3 mm’dir. Ayrıca cihazın ağırlığı da 158 gramdır. Telefonun dış kaplaması oldukça kaliteli malzemelerden yapılan cam ve metalden oluşmaktadır. Parmak izi okuyucu teknolojisi bulunan cihazın arka yüzeyine baktığımızda konumlandırıldığı alanın eskiye göre gayet iyi olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü parmak izi okuyucu kısmı kameranın yanına konumlandırıldığı zaman lenslerin zarar görmesi oldukça eleştiriliyordu. Şimdi ise bu durum biraz daha iyileştirilmiş ve biraz daha alt tarafa yerleştirilmiştir. Bu bakımdan tasarımı oldukça başarılı.
Ekran Özellikleri
LG V30 amiral gemisi, önceki G6’ya göre ekran bakımından da oldukça iyi bir potansiyele sahip. Özellikle ekran kasa oranına baktığımızda bu oran şimdi %81.22. Yani daha iyi. Cihaz OLED teknolojisi ile üretildiğinden Corning Gorilla Glass 5 teknolojisine sahiptir. Bu teknoloji sayesinde ekranın çizilme ya da darbe aldığında çatlama ya da kırılma gibi etkenlere karşı çok daha dirençli bir hale sahip. Cihazın ekranında HDR10 teknolojisi mevcut. Çektiğiniz fotoğrafların ya da videoların canlılığını artık daha iyi fark edebilirsiniz. 6.0 inç büyüklüğüne sahip olan ekranı 1440 x 2880 QHD çözünürlüğe ve 537 ppi piksel yoğunluğuna ve 18:9 en boy oranına sahiptir.
İşlemci – Ram – Depolama
V30, Snapdragon 835 işlemciye sahip olduğundan LG’ye ilk yeni nesil işlemci statüsünü kazandırmaktadır. Bunu destekleyecek olan 2.45 GHz frekans ve 8 çekirdek dışında, RAM değerinin 6 GB olması hedeflenirken LG bunu 4 GB RAM olarak sınırlamıştır. Ancak yine de G6’ya göre performans olarak oldukça iyidir. Cihazın dahili hafıza limiti oldukça iyi. V30, kullanıcılarına dahili hafızada 64 GB sunuyor. Tabi bunun yanında harici kart ta takılmasına izin veriyor. 2 TB gibi bir kapasiteye ulaşabiliyorsunuz bu sayede. İşlemcisi başta olmak üzere eski amral gemisi olan G6’ya göre oldukça iyi bir noktaya sahip olan telefon bu yıla gerçekten iyi bir giriş yapacağa benziyor.
Kamera Özellikleri
LG V30, bir önceki amiral gemisi olan G6’ya göre diğer özelliklerinin yanında kamera bakımından da oldukça değişikliklere gittiğini görüyoruz. V30’da arkada bulunan 2 kameranın biri 13 MP diğeri ise 16 MP olarak geliyor karşımıza. Ön kamera ise 5 MP. Arka kameralardan 16 MP olanın diyafram açıklığı f/1.6 ve ötekisinin f/1.9. Bu diyafram açıklıkları ise gayet güzel ve geniş görüntü açılı fotoğraflar çekebilmenize olanak sağlıyor. İkincik 13 MP olan kameranın 120 dereceye kadar açıya sahip olması sayesinde go pro ile çekim yapıyormuş havasını tadıyorsunuz. Video kayıtlarında ise oldukça iyi bir çözünürlüğe sahip oluyoruz. Video kaydı seçeneğinde 2160p ile 4K çekimler yapabiliyoruz.
Batarya ve Konuşma Süresi
V30, 6.0 inç büyüklüğüne sahip bir ekran boyutu ile karşımıza gelmişti. Bu büyüklükteki ekranın enerjisini karşılayabilmesi için 3300 mAh boyutunda ve Li-Po teknolojisine sahip bir batarya ile karşılaşıyoruz. V30, arka kasası kapalı olduğundan dolayı değiştirilebilir bir bataryaya sahip olamıyor. Yeni nesil kaliteli telefonların artık olmazsa olmazları arasında sayılan hızlı şarj desteği V30’da bulunmakta. Artık çok kısa bir zaman içerisinde batarya dolumu gerçekleşebiliyor. Bunun yanında kablosuz şarjı da destekleyebiliyor. Sonuç olarak hızlı şarj ve kablosuz şarjı destekleyebilen V30, yaklaşık olarak 35 dakika gibi kısa bir sürede %50’lik kapasiteyi doldurabiliyor. Cihaz bataryasının tümünün dolması ise yaklaşık olarak 110 dakikayı bula biliyor.