Samsung tablet serisinin birçok model çeşitliliği düşünüldüğünde herhangi bir tablet seçmek biraz zor olabilir.
Tasarım ve kasa açısından Samsung’un Tab 3 modeli halen satıştayken, hangi tabletin alınması gerektiğine karar vermek zorlaşıyor. Tab 3 modeliyle de Tab 4 arasında özellik bakımından neredeyse hiç fark olmasa da tasarım alanında Samsung bazı değişikliklere gittiğini söyleyebiliriz.
Tab 3’ün kenarlarında gördüğümüz sahte metal tasarım, Tab 4’ de bulunmuyor. Onun yerine kroma benzer kenarlıklar ile daha az yuvarlak kenarlar bulunuyor. Arka kamera, tabletin ortasına yerleştirilmiş fakat hâla LED flaş desteği bulunmuyor. Arka kapakta yine tek bir hoparlör bulunuyor ve daha önce yan tarafta bulunan micro USB portu da tabletin altına yerleştirilmiş.
Tablet genel anlamda kasa tasarımı kaliteli olsa da, plastikten oluştuğu için Tab 4’ün birinci sınıf bir hissiyat veremediğini belirtelim.
Tab 4’ün panel kalitesi oldukça iyi. Samsung panelde hangi teknolojiyi kullandığını belirtmiyor ama Tab 3 ile aynı gibi görünüyor. Ekran genelinde ise renklerin canlılığı ve görüş açılarının kaliteli olması öne çıkıyor.
Donanımına baktığımızda ise Tab 4’te GPS alıcısı, Bluetooth 4.0 desteği, 802.11n Wi-Fi kartı ve ANT+ desteği bulunuyor. ANT+ pek bilinmese de, ANT+ sensörü bulunan kalp atış hızı monitörleri veya bisikletlerdeki hız sensörleri gibi cihazlarla direkt olarak iletişim kurabiliyor.
Pil ömrü konusunda da 7 inçlik tabletin 4000 mAh, 8 ve 10 inçlik tabletlerin ise 6800 mAh bataryaları bulunuyor. 10 saate kadar multimedya kullanım vadeden tabletlerin, ideal bir pil ömrü sunduğunu söyleyebiliriz.
Samsung Galaxy Tab 4’ün en önemli özelliklerinden birisi, ekranda aynı anda iki farklı uygulamayı çalıştırabilmek. Yani bir taraftan YouTube’da video izlerken, ekranı ikiye bölüp diğer kısımda e-postalarınızı okuyabilir veya Web’de gezinebilirsiniz. Hem dikey hem de yatay modda kullanılabilen bölünmüş ekranlarda hangi uygulamaya ne kadarlık bir bölüm verebileceğinizi de kolaylıkla ayarlayabiliyorsunuz.