Samsung Galaxy J7 Max Teknik Özellikleri
Telefon seçimi yaparken herkesin aklında hangi özelliklerinin kendisinde ihtiyacı olduğu konusunda fikir sahibidir. Piyasada gördüğümüz telefon çeşitlerinin pek çoğunda bazı özellikler azaltılıp bazıları ise yükseltilmiştir. Bu cihazda genel bazda özelliklerinin orta hatta belki biraz üstünde olduğunu görüyoruz Ancak bazı özellikleri bakımından da eksikliğinin fark edileceği kanaatindeyiz.
Samsung Galaxy J7 Max, Samsung’un orta segment telefonlarına kıyasla biraz pahalı olduğunu görüyoruz. Tabi bunun yanı sıra J serisi diğer telefonların yanı sıra kendi piyasasında bulunan rakip cihazlara göre de biraz pahalı. Ayrıca artık yeni teknoloji telefonlarda hızlı şarj özelliği bulunmasına karşın bu cihazda yoktur. Ama yine de özellikle ağır uygulama kullanacaklar için ideal bir telefondur.
Tasarım ve Boyutlar Özellikleri
Samsung Galaxy J7 Max, Android 7.0 (Nougat) işletim sistemi ile birlikte gelmektedir. Gayet şık ve sade bir tasarımı bulunan J7’nin kaplama malzemesi de oldukça kalitelidir. Metal çerçeve ve kapaktan oluşan cihazın ağırlığı 179 gramdır. Ekran boyutu 5.7 inç olduğundan boyutları da büyüktür. Boyu 156.7 mm, eni 78.8 mm ve kalınlığı da 8.1 mm’dir. Bu bakımdan kolayca tek elle kontrol edilebilecek ya da kullanılabilecek boyutun üstündedir. Tasarımı diğer yeni Samsung telefon modellerinde de olduğu gibi kavisli bir tasarımı söz konusudur. Belirlenen siyah ve özellikle altın sarısı renkleri ile kullanıldığında oldukça kendini elit hissettiren bir telefon olacaktır.
Ekran Özellikleri
Telefon, karşımıza 5.7 inçlik bir ekran boyutu ile gelmektedir. Bu oldukça ortala üstünde bir ekran boyutuna sahiptir ve kullanıcıların el elle kullanımına çok fazla imkan vermeyecektir. Genel olarak ekran gövde oranında %72.54’lük bir orana sahiptir. Ekran çözünürlüğü bakımından 1080 x 1920 Full HD bir çözünürlüğü bulunmaktadır. Gayet ortalama standartlarda telefon sekmentine ideal bir özelliktedir. Ekran teknolojisi olarak PLS TFT özelliğine sahiptir. 336 ppi piksel yoğunluğu bulunur. Diğer özellikleri olarak ta multi touch ve 2.5 D eğimli ekran özellikleri verilebilir. Kullanımda ekran parlaklığının oldukça iyi olduğunu görebiliyoruz. Güneş ışığının görünürlüğü iyi düzeyde ve son olarak parmak izini kolay çekmiyor.
İşlemci – Ram – Depolama Özellikleri
Galaxy J7 Max, karşımıza MediaTek MT6757 (Helio P20) yonga seti ile birlikte geliyor. Bunu destek mahiyetinde Quad-core 2.6 GHz ARM Cortex -A53 işlemcisi bulunuyor. Bir de Mali -T880 MP2 grafik işlemcisine sahip. Genel bazda Antutu (v6) performans testlerine göre 57.900 puan alabilmiştir. Bu değerlere göre gayet iyi kullanılabilir bir telefon olduğunu görmek mümkün olacaktır. Cihazda 8 çekirdek ve LPDDR3 tipi 4 GB RAM bulunmaktadır. Cihazın depolama kapasitesi ortalama düzeydedir. Kullanıcılara dahili kapasite olarak 32 GB sunulmaktadır. Bu kapasite ek bir SD kart yardımı ile artırılabilmektedir. Kart desteği sunarsanız kapasiteniz 256 GB kadar olacaktır. Ortalama olarak kullanıcıların kullanabileceği düzeye sahiptir.
Kamera Özellikleri
Telefonda bir arkada bir de önde olmak üzere 2 adet kamera bulunmakta. Bu kameraların ikisi de 13 MP çözünürlüğe sahip. 13 MP ön kameranın diyafram açıklığı f/1.9 değerinde. Ayrıca Gesture shot, panorama selfi ve ön kamera için LED Flaş bulunmaktadır. Arka tarafta bulunan kameranın ise f/1.7 diyafram açıklığı bulunmaktadır. Bir de destek olarak arkada tek Flaş bulunmaktadır. Genel olarak elle ya da otomatik odaklama, HDR teknolojisi, panorama seçeneği ve burst modu özelliklerini sayabiliriz. Video çekiminde 30 fps değerinde 1080 p Full HD kalitesinde görüntüler elde edebilirsiniz. Görüntü kalitesini size tanınan modlar yardımı ile daha kaliteli hale getirebilirsiniz.
Batarya ve Konuşma Özellikleri
Cihazın kasa yapısından dolayı açılabilir bir kapağı bulunmamaktadır. Bu yüzden batarya değişimi söz konusu olmayacaktır. Cihaz Lithium Ion teknolojisi barındıran 3300 mAh pil kapasitesi sağlamaktadır. Özellikle telefonun ekran boyutu olan 5.7 inç değerine göre gayet iyi karşılayabilecek bir kapasiteye sahiptir. Bu potansiyel ile 3G ve 4G’yi saatlerde kullanabilirsiniz. 3G ile konuşma süresi yaklaşık olarak 20 saattir. wifi kullanımınız 4G,15 saat ile mümkün iken 13 saat boyunca kesintisiz video izleyebilmenize olanak sağlamaktadır. Bataryayı zorlayacak oyun gibi ağır uygulamaları kolaylıkla kaldırabilir. Tabi telefonda tek problem hızlı şarj özelliğinin bulunmamasıdır. Normal telefonların şarj süresi 1.5 saat kadarken bu cihazın 2.5 saat sürebilir.